Hälsa, mat och träning

Att träna och äta rätt är otroligt viktigt för din hälsa. Här har du konkreta tips på hur du kan förbättra din hälsa.

Det finns idag många sätt att förbättra sin hälsa på men det vanligaste är att träna. Träningen gör att din kropp mår bra och till och med inte åldras lika fort. Det handlar om att röra på sig minst 30 minuter om dagen och gärna mer. Gym och styrketräning har är också bra om man tränar under längre tid. Det är dock viktigt att man får en pulshöjande träning. Det är pulshöjande aktiviteten som kommer att ha de positiva effekterna på din hälsa.

Börja med att träna lite. Att börja tokträna direkt är inget att rekommendera. Börja i din egen takt och ska du springa så kan det innebära att du halvjoggare i 2 km. Gör det några gånger och sedan testa att jogga. När du är bekväm med den rutten så adderar du på lite längd. Ett fantastiskt verktyg för att mäta din puls och hålla koll på din träning är pulsklockan.

Att äta rätt är också viktigt i synnerhet om du vill hålla dig fit. Det är inte bara träningen som påverkar ditt yttre utan också det du stoppar i dig. Livsmedelsverket har på sin hemsida skrivit massor av rekommendationer för dig som konsument hur du ska förhålla dig till olika livsmedel. Bland annat är 500 gram rött nötkött per vecka något många glömmer. Att äta rött kött i stora mängder har man sett ökar risken för hjärt och kärl sjukdomar. Vill man kan man med fördel byta till en vegetarisk kost vilket många som bytt till uppskattar. I träningssammanhang gäller då att hitta proteinrika vegetariska näringskällor.

Att äta och träna rätt är det som kommer att förbättra ditt välbefinnande och hälsa.

Lämna en kommentar