Delningsekonomin

Delningsekonomin är något som blivit större under de senaste decenniet. Många nya företag har tillkommit inom området och detta är något som kan komma att bli ännu större i framtiden.

Vad är delningsekonomin?
Det är precis som det låter att man delar på saker eller att man hyr något som ägs av någon annan antingen gratis eller till en kostnad. Om du som bilägare inte har nytta av din bil på dagarna, då kan du som är i behov av en bil men kanske inte äger någon enkelt låna av en person som lånar ut den. Samlingsplatsen blir oftast en marknadsplats och här finns en uppsjö inom olika områden.

Vissa kallar det för AIRBNB för X. Den bygger på modellen att hyra ut något. Inom delningsekonomin finns det många tjänster och plattformar som sammansvetsar konsumenter. Uber brukar också beskrivas som en app som är en delningstjänst och företag som startas som bygger på Ubers affärsmodell brukar kallas för Uber for X. Här finns företag för nästan allt.Lämna en kommentar