Inred som en heminredare

Skulle du vilja att ditt hem såg ut som i inredningstidning eller som vid försäljning av en lägenhet?Ett hem är aldrig som välstädat som inför en lägenhetsvisning, allt ser så ljust och fint ut och allt är minimalistiskt. 

Vill du få ditt hem kännas mer välinrett, tänk som om du gjorde en homestyling av ditt egna hem.

Hur du inreder ditt hem som ett proffs

Oavsett om du bor i en lägenhet eller ett hus kan det kännas lite överväldigande att komma på hur du ska styla och dekorera ditt utrymme. Från att veta vilka möbler som ska köpas till att ta reda på hur man bestämmer sig för ett färgschema, det finns flera rörliga delar som gör att ett hus ska kännas som ett hem.

Även om det finns vissa tekniska delar som mätning och budgetering, kan det faktiskt vara en rolig och inspirerande upplevelse att dekorera ditt hem utan hjälp av en designer. Men oavsett vilken smak eller stil du har så finns det flera viktiga faktorer som du måste vara medveten om för att undvika några större vägbulor på din designresa.Förutom att se de bästa ut, tenderar möbler av hög kvalitet också att vara de mest bekväma och funktionella, vilket innebär att de är värda en större investering. Möbler är inte det billigaste att köpa i allmänhet, så om du redan spenderar pengarna kan du lika gärna spendera mer och få något som håller och håller sin kvalitet i flera år.

Några tips för få ditt hem se ut att det är inrett av ett inredningsproffs

 • Häng gardiner högt
  Gardiner kan verka onödiga, speciellt om du är någon som föredrar mycket naturligt solljus, men de gör faktiskt en enorm skillnad när det gäller hur ditt hem uppfattas. Gardiner som hängs högt och med gardinskena som går lite utanför fönstret bred kan få ett utrymme och kan till och med få en mindre yta att se större ut. Det bästa av allt är att detta är något som du kan åstadkomma även om du har mindre fönster. 
 • Investera i mattor
  Om du inte har någon form av dekorativ matta som löper genom ditt hem. mattor 100% nödvändiga för ett komplett he. Mattor lyfter en interiör med sina olika färger, texturer och mönster och får ett hem kännas ombonat. Förutom att lägga till en viss dimension till ett utrymme, drar de också samman ett rum med sammanhållning och lätthet som ger en inbjudande känsla till även de största rummen. 
 • Glöm inte blommor och fina krukor
  Många hem saknar grönt och när det väl är grönt har många krukor som inte matchar hemmet. Det hänger på detaljer och det kan därför vara fint att ha vackra krukor i hemmet som matchar den övriga inredning. Hem som har växter blir mer harmoniska då växter gör oss lugnare. 
 • Inred med konst
  Idag är det så billigt att köpa konst, det finns många bra poster butiker att köpa konst från. Häng upp tavlor som en tavelvägg, varför inte välja ett väg tema som exempelvis en svart vit vägg med tavlor. Tavlor i hemmet speglar din personlighet och välj dom noga. Konst gör oss lyckligare har forskning visat.
 • Spana in Feng shui

Feng shui är det som heminredare använder sig av för få ett hem kännas hemtrevligt. Det handlar om att blanda olika material, trä, växter och inte inreda ett hem längs med väggarna. 
 Känner du dig inspirerad att förnya ditt hem så finner du flera inredningstips här.

Lämna en kommentar