Koppla kort och tjäna enkla bonuspoäng

Att alltid betala med ett kort som ger bonus är ett enkelt sätt att tjäna/spara lite pengar.  Att koppla dessa till olika butikers bonusprogram ger ännu mer bonus!

Kort med bonus på allt

Det finns ett par debet- och kreditkort som ger bonus på samtliga inköp. Det spelar alltså ingen roll om bensinen, maten eller kläderna betalas med kortet. Alla inköp ger poäng. En del kort ger poäng som växlas in till delbetalning på fakturan medan poängen hos andra kort behöver växlas till saker i deras poängshop.

Exempel:

Kompletts kreditkort är utan årsavgift och uttagsavgift. Det går därmed att använda kortet dagligen och tjäna poäng på allt. Dessa används sedan till att delbetala kreditkortsfakturan.

Koppla till bonusprogram

Nästa steg är att koppla valt kort till flera butikers bonusprogram. Några exempel presenteras nedan:

ICA

I kassan på ICA kan valfritt debet- eller kreditkort kopplas till ICA Stammis. Det innebär därmed att något ICA-kort eller ID-kort inte behövs för att samla poäng. Direkt efter att det valfria kortet kopplats samlas poäng. Hos ICA ges 1 p per krona vilket är ca 1 % i bonus tillbaka via värdecheckar.

COOP

Ungefär ett år efter att ICA började erbjuda kopplingen med valfria kort började COOP göra detsamma. Även hos COOP sker kopplingen i kassan och därefter samlas COOP-poäng så fort som kortbetalning sker med det kortet.

I grunden ges 0,5 poäng per krona men detta ökar beroende på hur stort belopp som personen handlar för per månad. Som mest går det att få 5 poäng per krona. Det motsvarar därmed bonus på upp till 5%.

Circle K

Få rabatt på drivmedel och ”var 6:e kaffe gratis” hos Circle K genom att koppla valfritt kort. I detta fall ges alltså inte bonuspoäng utan istället olika rabatter. Kopplingen sker i kassan varpå ett SMS skickas ut med en länk för bekräftelse. Här måste alltså mobilnummer uppges vilket inte gäller för ICA och COOP.

Preem

Preem har liknande rabattsystem som Circle K men ger enbart rabatt på drivmedel. Via dess hemsida kan valfria kort anslutas till deras program varpå rabatten ”återbetalas” någon dag efter köpet. Med andra ord genomförs kortköpet som vanligt varpå full summa dras. Ett par dagar senare återbetalas rabatten vilken är 15 öre per liter

EUROBONUS

Ytterligare ett exempel är Eurobonus. Skapa konto och koppla valfria kort till ditt Eurobonusnummer. Extrapoäng ges då automatiskt om köp sker hos anslutna butiker. Poängen används sedan till att delbetala flygbiljetter hos SAS.

Lämna en kommentar