Jaktböcker för inspiration

Hitta inspiration till kommande jakt i böcker eller filmer. Tre jaktböcker som kan köpas hos Bokus är följande:

Allt om jaktvapen

Allt om jaktvapen är en ”klassiker” gällande vapen och vapenvård. Den är pedagogiskt uppbyggd med bilder och text som förklarar både kul- och hagelvapen som används inom jakt. Det finns även kapitel med fokus på de tillbehör som gör jakten något enklare. Detta så som ljuddämpare, rekyldämpare och olika slags ammunition. Den kan enkelt beskrivas som ”en grundbok” i jaktvapen.

Inkallning – från ståndskall, drev och andra svåra situationer

Inkallning innebär att husse eller matte kallar på hunden varpå den kommer som önskat. Det kan vara lätt att göra i hemmet eller på andra lugna och trygga platser men betydligt svårare när det finns annat som stör. I denna bok beskriver Peter Ekeström hur inkallning kan ske i ett flertal komplicerade situationer. En bok som vänder sig till jägare med viss erfarenhet som vill förbättra sina egenskaper att styra sin jakthund.

Viltspår & Eftersök – så blir ni ett team i spåret

Även denna bok vänder sig till jägare med viss erfarenhet samt egen hund. Helena Lyckoskog guidar läsaren till övningar som kan genomföras med hunden för att skapa bättre kunskap i viltspår och eftersök.

Helena jobbar som viltspårdomare och eftersöksjägare och har därmed mycket goda kunskaper och erfarenheter inom området. Hon har även gett ut boken ”Med passion för det vilda – jakten hundarna och maten”.

Jaktdagboken

Jaktdagboken är en elegant och praktisk dagbok som kan användas under årets jaktdagar. Här går det enkelt att notera datum, väderlek, jaktmark och mycket annat. Självklart finns det även plats för egna anteckningar.

Eftersom den inte är årsbunden kan den helt enkelt användas till den är full av noteringar. För vissa en säsong, för andra fem eller sju… En trevlig gåva till den som ska ut på jakt för första gången för att därigenom föreviga sina jaktupplevelser.

Lämna en kommentar